Neymar nyomában

 

Most, hogy egy kicsit ülepedtek a dolgok visszatérek egy pillanatra az ellenzéki képviselők MTVA béli látogatásához.

Már írtam erről, akkor fejemhez vágtak pár kedves szót, várom, hát nagy lelkesedéssel a másoktól tanult, ide illőnek gondolt szidalmakat.

Azóta kikerült a netre néhány igen érdekes felvétel, melyen pontosan látszik, hogy valójában mit is műveltek ezek a nagyon komoly emberek képviselői igazolványukat lobogtatva. Látszik, hogyan próbálta hátán forogva Vajdú László rávenni az őröket, hogy verjék már meg, de persze ne nagyon, csak egy kicsit, éppen csak annyira, hogy a képeken, a mentőben, jól mutasson.

 

Persze Hadházy mester is meg tett mindent, amit csak tehetett. Hiszen mi más lenne a dolga egy olyan képviselőnek, aki immár a második pártot hagyja ott, de a párt segítségével szerzett mandátumát nem adja vissza, mint, hogy biztonsági őröket, az adott intézményben dolgozókat provokálja, s közben valami óriási forradalmárnak hazudja magát.

Aztán kikerült egy kevésbé vágott, illetve másképp vágott videó a Varjú féle vergődésről.

Ebben az az érdekes, hogy bár látszik, hogy az őrök rángatják, ám furcsa módon Varjúnak végig a kezében van a telefonja. Az elején a korlátba kapaszkodva egyszer leejti, akkor az őrök udvariasan megvárják, amíg a kezébe veszi, a vége felé ismét elejti, akkor egy biztonsági őr visszarakja a leesett burkolatot és visszaadja hősünk kezébe a telefont, hiszen nincs is annál jobb, mintha közvetítik, amint éppen törvényt sértenek. Erről két dolgot is lehet gondolni, az egyik, hogy az őrök megrekedtek a múltszázadban és nem is sejtik, hogy az okostelefon mire való, a másik, hogy pontosan tudják és be vannak avatva a Varjú dombi mesékbe.

Szóval nagyon különös, hogy Varjú koma hat biztonsági őrt félkézzel elintéz.

Az még kérdésesebb, hogy ő és Hadházy mit is akartak? Jó, tudom, bemenni a stúdióba, de a képviselői esküjükből ez nem vezethető le.

 

Tehát nem kötelességük korlátokon mászni, sőt a hatályos munkabiztonsági szabályok szerint tilos. Az viszont szerepel az esküben, hogy a jogszabályokat betartják. Az sincs előírva nekik, hogy biztonsági őrökkel huzakodniuk kell. Normális ember mit tesz ilyenkor? Közli, hogy be kíván menni valahova, mert ehhez joga van, az őrök azt mondják, nincs joga. Ezt a tényt rögzítik, akár videóval dokumentálják, majd visszaballagnak a társalgóba, aztán jogi úton megpróbálják érvényesíteni az elgondolásukat.

Persze amennyiben az embernek forradalmi indulatai vannak, azt is érvényre juttathatja, csak akkor deklarálni kell, hogy ezzel a rendszerrel nem értenek egyet, ennek első lépése, hogy visszaadják az ebben a rendszerben érvényes képviselői mandátumukat. Aztán jöhet a huzakodás, füstbomba dobás, korlát mászás stb. Az azonban, hogy a mentelmi jogaik mögé bújva próbálnak Che Guevarát játszani, némiképpen nevetséges.

Tudom csak be akartak olvasni valamilyen öt pontot.

A tüntetők 5 pontja

A tüntetők 5 pontja. Az állami média helyett. Mert a szabad szó NEM zárható és NEM titkolható!

Közzétette: Kálmán Olga Hivatalos oldala – 2018. december 17., hétfő

Szerintem amúgy semmi baj nem lett volna, ha beolvassák, sem a GDP, sem a többi mutató nem sínylette volna meg. Ám, mi van, ha másnap hat, aztán tizenkettő pontot akarnak beolvasni, majd „A tőkét”, aztán a Lenin összest, később valakinek eszébe jut, hogy a Koránt sem üdvös kihagyni, de akkor már az Ószövetség és az Újszövetség is sorra kell kerüljön és így tovább. Szóval, ha azt mondjuk, az öt ponthoz van joguk, akkor azt is meg kell határozni, hogy hány pontig, karakterig terjed ez a jog, mert különben előbb utóbb Buddha beszédei is sorra kerülnek, mondjuk az nem akkora baj, de mégis, tudnunk kellene hol a határ.

Ám láthatjuk a hülyeségnek nincs határa, néhány MMA harcos már tanulmányozza Varjú oktató videóját a földharcról, Neymar pedig dörzsöli a tenyerét, hogy rövidesen a Neymaringot felválja a köztudatban a Hadházying. A fejlődés útjai kifürkészhetetlenek, de mi magyarok megint csak sikeresen hozzá adtunk egy lépcsőt a felfelé vezető úthoz.