Focisták

 

Most, hogy a többség a kelleténél jobban ráér, sokakból jön elő a kádári kis ember.

Ennek egyik megnyilvánulása, amikor a focisták pénzét kezdik el sokallni, mondván az egészségügyi dolgozóknak, az orvosoknak kell több pénzt adni, nekik kell adni, a focisták pénzét is. Elsőre akár szimpatikusnak is tűnhet a gondolat, hiszen az orvosok, nővérek éppen a járvánnyal küzdenek,a focisták meg otthon playstation-öznek. Szóval le a focistákkal, hatalmat, és jó mexikói sorozatokat a nagyérdeműnek.

Szóval jól hangzik ez, de a valósághoz semmi köze nincs. Az orvosok, nővérek nem csak most, hanem mindig felelősségteljes munkát végeznek, gyógyítanak, életet mentenek. A focisták, vagy más sportolók meg csak szórakoztatnak. Magyarul le a szórakozással mert foci ugyan nincs, de vannak filmek, megmondaná valaki miért kap Bruce Willis a 2576. kamuból lelőtt emberért többet, mint négy megye összes nyugdíjasa? Jó kérdés. Sőt még a Brucehoz képes futottak még színészek is többet keresnek jóval, valami hülye sorozatban, mint Ilonka néni egész életében.

Nem jól van ez így. Mi legyen hát? A focistákat már kilőttük, pénzt ugyan még kapnak, de ha ez így megy tovább, már nem sokáig. No, akkor lőjük ki a színészeket is, le a filmekkel. Mindenki nézzen szívműtéteket, vagy éppen lélegeztetőgépen szenvedő betegeket 0-24-ben, és tapsoljon mindenki ne csak egyszer este, de mindig, mikor a professzor azt mondja szívás, vagy cérna, vagy bármi és tapsoljon mindenki mindegyik jól bekötött infúzió után, a filmek, a sport, a zene költségeit pedig mind tegyük bele az egészségügybe, s a haza, de nem csak a haza, hanem az egész világ fényre derül.

Gondolom most már sokan ráncolják a homlokukat és szegény édesanyám is csuklik rendesen, pedig amikor kiírja valaki, hogy a sportolók ne kapjanak semmit, akkor azt írja ki, hogy a szórakozás ne kapjon semmit, hiszen van akinek az FTC, másnak a Barca tetszik, és bizony van, akinek a mexikói vagy éppen a brazil sorozat és nagyon sokan hajlandóak megnézni alig ruhában visítozó popsztárokat, szóval szórakozni mindenki szeret.

Nagy fogadásokat mernék rá kötni, hogy míg Alsógözdmice megye hármas csapatának meccseire minimum 50-en mindig kimennek, addig x professzor hatodik öt órás szívműtétjét a szakmán kívüliek, főleg ha fizetni is kellene érte, nem igen néznék meg.

Tehát az orvosok, nővérek munkája becsülendő és nagyon fontos, de szerencsére békeidőben azért többen járnak foci meccsre, moziba, koncertre, mint kórházba.

A tanulság ez esetben nem vonható le, hiszen egyszerűbb azt mondani, hogy két-ballábas Józsi dögöljön éhen, mint lemondani az éppen esedékes Izaura következő epizódjáról. Szóval tv-ket, internetet kikapcsolni, menjen mindenki kapálni.

1 comment for “Focisták

  1. Vargáné Friss Judit
    2020.04.18. at 14:49

    Ez jó volt,habár én sem értek egyet a focisták javadalmazásával,ha nincs mögötte komoly teljesítmény.
    A kádári kisember létező,sőt tovább örökített illúzió a régi rendszert illetően.Nagyon sokan a mai napig is a mindenható államban látják,várják az élet dolgainak megoldását.Valószínű,hogy ezzel az illuzióval fordulnak a baloldal,sőt aGyurcsány felé,mint a Megváltóhoz.Meggyőződésem szerint,az emberek többsége egy csomó fogalommal,főleg eszmetörténeti,politikai,ill.tört€nelmi fogalommal nincsnek tisztában.Egy kicsit eltértem az írásodtól,bocsánat érte!

Comments are closed.